Lär känna Fredrik!
Skrivet av

Sofie

15 oktober
2020
15 oktober
2020

Lär känna Fredrik!

Fredrik Stengarn är seniorkonsult och en av Four PR:s grundare. I den här intervjun berättar Fredrik om hur han hamnade i PR-branschen, vad det bästa med att driva en PR-byrå är och vart han helst åker på semester. 

Berätta om din roll som seniorkonsult på Four PR.
– Som seniorkonsult så har jag dels med mig flerårig erfarenhet från rollen som konsult, men också från arbete i näringslivet och i ideell sektor. Jag förväntas både ha en bredare kunskap om de branscher jag konsultar inom samt djup kunskap om kommunikation- och PR. I min arbetsvardag så gör jag allt från att utveckla kundrelationen, driva projekt och tar en rådgivande roll som är både strategisk och operativ. Det kan handla om varumärkesfrågor, press- och mediefrågor eller opinionsarbete. För att nämna några saker. Dessutom skriver jag mycket. En annan viktig aspekt i rollen som seniorkonsult är att jag förväntas kunna kliva in i kundprojekt med kort startsträcka eller ingen alls.

Hur kom det sig att du hamnade inom PR-branschen?
– Jag jobbade med kundservice efter gymnasiet och lärde mig snabbt vikten av bra relationsbyggande och kommunikation. Det blev självklart att studera medie- och kommunikationsvetenskaplig inriktning och i det passade pr-spåret mig perfekt. Sen har det blivit både ideellt jobb med PR och på kommunikationsavdelning. Framförallt så var jag med och startade Four PR 2010.

Vad är det bästa med att driva en PR-byrå?
– Att kunna påverka riktningen på vår byråresa, och hur vi tar oss an kunduppdragen. Sen är byråarbete i sig fantastiskt kul, eftersom du måste sätta dig in i så många olika branscher och samhällsfrågor. Det passar mig eftersom jag både är rätt nyfiken av mig och stimuleras av variation i mitt arbete.

Utanför jobbet är du ordförande i KIF Örebro. Vad grundar sig ditt fotbollsintresse i?
– Inte är det från att ha spelat själv i alla fall. Jag har aldrig varit aktiv i någon förening som barn och mitt stora fotbollsminne är att jag satt på en boll och grät en hel dag samtidigt som pappa höll i den lokala fotbollsskolan. Men båda mina syskon har spelat och jag har varit på alla möjliga fotbollsläger under min uppväxt, som syskon. Intresset för sporten i sig kom 2002 när Sverige spelade i fotbolls-VM i Japan och Sydkorea. Det var någon sorts nyckel som låste upp ett fördjupat intresse. Under åren har jag börjat följa både svensk och utländsk fotboll.

Har du några andra intressen utöver fotbollen?
– Resa, mat och populärkultur är stora intressen. Älskar att kombinera dessa tre och det gör jag – klyschigt nog – helst i New York. Mycket av detta har ju tyvärr fallit bort i år på grund av corona. Saknar det enormt.

Vad är ditt drömresemål?
– Det skulle vara tågutflykt genom USA, där man verkligen får besöka alla staterna. Äta sötpotatis i den amerikanska södern, läsa böcker på östkusten och slappa på västkusten. Och kanske på allvar gräva sig ned i rostbältesstaterna för att förstå hur de som bor där har det.

 

Undrar du vad resten av Four PR gör? Håll utkik efter kommande medarbetarporträtt!

I kaffemaskinen just nu

White Label – Kraftfull, mörk, krämig karaktär med förförande toner av choklad och nötter

Håll dig uppdaterad

Få de senaste nyheterna från oss och PR-världen Klicka här för att prenumerera på Pricksäkert.