Lär känna Ronja!
Skrivet av

Sofie

12 november
2020
12 november
2020

Lär känna Ronja!

Ronja är junior PR-konsult och representerar Four PR i Stockholm, men ganska ofta dyker hon även upp på kontoret i Örebro. I den här intervjun delar Ronja med sig om hur hennes resa på Four har sett ut och om sin stora kärlek till Håkan Hellström.

Berätta om hur din resa på Four PR har sett ut?
– Jag har, precis som många andra på byrån läst Media, kommunikation och PR vid Örebro universitet. Programmet var väldigt roligt och lärorikt men jag kände ganska snabbt att jag saknade något. Jag sökte därför en praktikplats där jag kunde kombinera mina studier med praktik. Jag gjorde min första dag som praktikant på Four PR i januari 2018 och fortsatte sedan med deltidsjobb vid sidan av studierna. Efter examen blev jag anställd som PR-assistent och i våras tog jag klivet till juniorkonsult, vilket känns fantastiskt kul!

Vad innebär din roll som junior PR-konsult?
– Som PR-assistent hos Four PR är du en ”doer” och din främsta uppgift är att stötta konsulterna att kunna leverera mot kund. Som juniorkonsult tar jag ett större helhetsgrepp, vilket exempelvis kan innebära kundkontakt på några av byråns kunder, driva projekt framåt och ta egna initiativ för att utveckla PR-arbetet.

Vad är det bästa med ditt jobb?
– Det bästa med mitt jobb är variationen. I och med att vi har en bred kundstock får jag sätta mig in i många olika branscher, ämnen och samhällsfrågor. Ingen dag eller uppgift är den andra lik, vilket är både utmanande och roligt. Men det absolut bästa med Four PR är ändå kollegorna. Arbetsdagarna hade inte varit detsamma utan dem och jag är oerhört tacksam för mina kollegor!

Vad klappar ditt hjärta extra hårt för?
– Min familj och mina vänner ligger mig väldigt varmt om hjärtat, och Håkan Hellström förstås men det har säkert inte undgått någon. Fun fact: i somras skulle jag ha gått på min nionde, tionde och elfte konsert med Håkan men som tyvärr blev inställt av förståeliga skäl.

Vad ser du fram emot just nu?
– Jag ser fram emot att fortsätta utvecklas i min roll och ta ytterligare kliv mot att bli en fullärd PR-konsult. Utöver det ser jag, som säkert många andra, fram emot att kunna återgå till ett mer normalläge. Hälsan går såklart i första hand men jag skulle ljuga om jag sa att jag inte är trött på att jobba hemifrån och följa restriktioner. Jag drömmer om att kunna krama nära och kära, frihet, upptäcka världen, konserter, restaurangbesök och allt vad livet innan pandemin innebar.

I kaffemaskinen just nu

White Label – Kraftfull, mörk, krämig karaktär med förförande toner av choklad och nötter

Håll dig uppdaterad

Få de senaste nyheterna från oss och PR-världen Klicka här för att prenumerera på Pricksäkert.