Lär känna Sofie!
Skrivet av

Jenny Ragnartz

18 februari
2021
18 februari
2021

Lär känna Sofie!

Sofie är PR-assistent på Four PR vilket i stora drag innebär att stötta konsulterna i de olika kunduppdragen. I den här intervjun får vi ta del av Sofies varierade dagar, hennes strävan inom yrkesrollen och hennes stora intresse för fotografi.

Vad innebär det att vara en PR-assistent på Four PR?
I grund och botten innebär jobbet som PR-assistent på Four PR att stötta konsulterna i de olika kunduppdragen. Mina dagar är väldigt varierande och består till stor del av produktion av allt ifrån sociala medie-inlägg och pressmeddelanden till omvärldsbevakning och research. Det är en roll som är väldigt lärorik då jag ingår i många olika arbetsgrupper och har många olika arbetsuppgifter. Just namnet assistent kan i vissa fall associeras till roller där det inte finns så stor påverkansmöjlighet, medan jag i min roll känner tvärt om. Eftersom jag som sagt jobbar mycket med själva produktionsdelen har jag stora möjligheter att både påverka och ta ansvar, vilket jag är mycket tacksam för. Rollen innebär också att kunna hålla många projekt igång samtidigt och att snabbt kunna hoppa mellan arbetsuppgifter. Det är ofta högt tempo men på ett stimulerande och uppiggande sätt.

Vad är det bästa med ditt jobb?
Det bästa med mitt jobb är helt klart blandningen mellan kreativitet och struktur. Jag gillar att arbeta med text, foto och film men det blir extra kul och värdefullt när produktionen förankras i en strategi och i frågan om varför vi väljer att kommunicera på ett visst sätt. Det är också kul att jobba med så många olika kunder inom spritt skilda branscher. Det finns alltid något nytt på gång och blir aldrig tråkigt. Sen har jag ju helt fantastiska kollegor som jag både inspireras och lär mig nya saker av varje dag. Det är de, tillsammans med de varierade arbetsuppgifterna som gör att jag varje dag kan gå till jobbet med ett leende.

Vad gör du helst på en ledig dag?
En ledig dag spenderar jag helst i längdskidspåret tillsammans med ett gäng kompisar, dricker varm choklad i solen och bara har det härligt. På kvällen när vi är sådär lagom möra i kropparna lagar vi en krämig pasta och spelar något roligt sällskapsspel. På sommaren byts längdskidorna ut mot ett dopp i sjön eller volleyboll. En bättre dag än så kan jag nog inte tänka mig just nu!

Vad strävar du efter inom din arbetsroll?
Nu har jag jobbat på Four PR i drygt ett halvår och har under den här tiden lärt mig nya saker varje dag. Jag strävar såklart efter att fortsätta utvecklas, ta mer ansvar och att en dag kunna ta steget upp som konsult. Det bästa (och kanske i vissa fall frustrerande) med det här yrket är att det alltid kommer nya trender och att hela branschen är i ständig rörelse, vilket gör att det alltid finns utvecklingspotential.

Vad klappar ditt hjärta extra mycket för?
Förutom det självklara svaret min familj, pojkvän och mina kompisar håller jag foto väldigt varmt om hjärtat. Sedan älskar jag allt som har med idrott och aktivitet att göra. I år ska jag utmana mig själv genom att genomföra Tjejklassikern, vilket ska bli superkul!

I kaffemaskinen just nu

White Label – Kraftfull, mörk, krämig karaktär med förförande toner av choklad och nötter

Håll dig uppdaterad

Få de senaste nyheterna från oss och PR-världen Klicka här för att prenumerera på Pricksäkert.