Lär känna Jenny!
Skrivet av

Sofie

30 september
2021
30 september
2021

Lär känna Jenny!

Jenny blev en del av Four PR redan i våras då hon gjorde sin praktik här, men sedan första september jobbar hon som PR-koordinator. I den här intervjun får du en inblick i vad Jennys roll innebär, vad det bästa med hennes jobb är och var hon ser sig själv om tio år.

Berätta om din roll som PR-koordinator på Four PR
Att vara PR-koordinator på Four PR är en väldigt varierande roll med en perfekt blandning mellan produktion och strategi. I grund och botten handlar det om att stötta konsulterna i de olika kundteamen. Det innefattar bland annat produktion av sociala medie-inlägg, pressmeddelanden och rapporter samt mer strategiskt arbete i form av omvärldsbevakning, PR-planer och medierelationer. Det är som sagt en otroligt varierande roll vilket är väldigt roligt och lärorikt!

Vad gjorde du innan du började på Four PR?
Under våren spenderade jag min praktikperiod här på Four PR innan jag tog examen från kandidatprogrammet Medier, kommunikation och PR vid Örebro Universitet. Jag trivdes väldigt bra under praktikperioden så det känns extra kul att få komma tillbaka nu och kickstarta min karriär här. Bortsett från PR och kommunikation har jag tidigare arbetat inom handel och barnomsorg.

Vad är det bästa med ditt jobb?
Det finns så mycket som är bra så det är svårt att säga vad som är det bästa, men jag skulle nog först och främst säga att det bästa med byrå-livet är variationen. Det är inte bara de varierande arbetsuppgifterna, utan även variationen av kunder som gör det så roligt. Det är otroligt lärorikt och givande att få djupdyka ner i alla dessa olika branscher och bredda mina kunskaper inom många olika områden. För det andra är kollegorna en otroligt positiv del av Four PR. Det är ett väldigt avslappnat gäng som man kan vara sig själv med, vi har alltid roligt tillsammans och stöttar varandra.

Om du får drömma fritt, var ser du dig själv om tio år?
Om tio år ser jag mig själv som en PR-konsult med mycket erfarenhet och kunskap i bagaget. En dröm har alltid varit att bo och arbeta utomlands under en period, så om jag nu ska drömma fritt så skulle det vara roligt att ha upplevt det. Att resa är ett av mina stora intressen som nu under pandemin har fått sättas på paus, så inom de närmsta tio åren hoppas jag på att ha fått till ett gäng härliga resor. 

Vad är ditt bästa tips för att liva upp en grå höstdag?
Mitt bästa tips är att krypa ner i soffan framför en bra serie med, och det här är det viktigaste, tända ljus! Det kanske inte direkt ”livar upp” en grå höstdag men för mig är mysfaktorn den viktigaste ingrediensen för att ta mig igenom höstmörkret.

I kaffemaskinen just nu

White Label – Kraftfull, mörk, krämig karaktär med förförande toner av choklad och nötter

Håll dig uppdaterad

Få de senaste nyheterna från oss och PR-världen Klicka här för att prenumerera på Pricksäkert.