Fyra webbinarium ni inte får missa under Almedalsveckan
Skrivet av

Jenny Ragnartz

20 juni
2022
20 juni
2022

Fyra webbinarium ni inte får missa under Almedalsveckan

Nu har det äntligen blivit dags för Almedalsveckan som går av stapeln söndagen den 3 juli till torsdagen den 7 juli i Visby. Tillskillnad från förra året, då allt sändes online på grund av coronapandemin, finns det i år möjlighet att ta del av evenemangen på plats. Men, alla ni som inte kan närvara i år kan vara lugna. Almedalen har precis som många andra anammat det nya hybrida tillvägagångssättet så att alla kan ta del av de insiktsfulla och spännande samtalen. Nedan tipsar vi om fyra seminarier som kommer webbsändas. Det här får ni inte missa!

Tips 1: Hur vi minskar samhällets klimatpåverkan

Dag och tid: Måndag 4/7, 09:00 – 09:45
Arrangör: Stiftelsen Byggekologi
Plats: Södertorg 12, innergården, ”Tält på gräsmattan”
Webbsändning: https://almedalsveckanplay.info/65267
Medverkande: Varis Bokalders, Arkitekt, Ekokultur Konsulter AB

Klimatfrågan är något som ligger Four PR varmt om hjärtat. Vi jobbar aktivt med diverse policyer inom bland annat transport, el och inköp för att vara ett så hållbart företag som möjligt. Därför vill vi tipsa om detta webbinarium som arrangeras av Stiftelsen Byggekologi om hur vi går tillväga för att bygga ett hållbart samhälle. Omställningen handlar inte bara om att minska utsläppen av klimatgaser utan även om att ha en helhetssyn på samhället och naturen.

Tips 2: Det hållbara arbetslivet i det nya normala

Dag och tid: Tisdag 5/7, 10:00 – 10:40
Arrangör: SIQ Inst för Kvalitetsutveckling, SKI Svenskt Kvalitetsindex
Plats: E-huset, Uppsala universitet, Huvudentré Cramérgatan 3, ”Sal E30, Campus Gotland”
Webbsändning: https://almedalsveckanplay.info/64965
Medverkande: Johan Parmler, vd, Svenskt Kvalitetsindex, Jakob Hallencreutz, koncernchef, EPSI Rating

Vi har, precis som många andra företag, kombinerat distans- och kontorsjobb under och efter pandemin. Därför är det här webbinariet något som vi kommer ta del av för att få fler insikter i hur det hybrida arbetslivet påverkar vårt mående på jobbet och vad som blir viktigt framöver för att skapa ett hållbart arbetsliv. Under webbinariet kommer vi få ta del av studier och forskning som belyser trender i den svenska jobbhälsan och hur de senaste åren har påverkat den.

Tips 3: AI, sociala medier och demokrati

Dag och tid: Onsdag 6/7, 12:30 – 13:15
Arrangör: AI Lund, Lunds universitet
Plats: Hästgatan 13
Webbsändning: https://almedalsveckanplay.info/64550
Medverkande: Johan Axhamn, Universitetslektor, Institutionen för handelsrätt, Ekonomihögskolan vid Lunds universitet, Anamaria Dutceac Segesten, Universitetslektor, Institutionen för strategisk kommunikation vid Lunds universitet.

Som PR- och kommunikationsbyrå kan vi inte låta bli att intressera oss för sociala medier och dess roll i samhället. Vi vill därför tipsa om det här webbinariet som arrangeras av AI Lund, Lunds universitet. Under de senaste decennierna har sociala medier blivit både ett uppskattat och ifrågasatt medium för politisk diskussion och debatt. Baksidan av sociala medier är ett problematiskt diskussionsklimat och AI-drivna filter som är svåra att hantera för både sändare, mottagare och de företag som driver sociala medier. Under webbinariet kommer vi få ta del av hur man skulle kunna reglera sociala mediers roll i den politiska debatten.

Tips 4: Partiledarnas årliga tal

Sedan starten sommaren 1968 har det varit det partipolitiska engagemanget som har skapat förutsättningarna för Almedalens genomförande. Därför, och med tanke på att det är valår, vill vi även uppmärksamma att de traditionella partipolitiska talen som hålls av respektive partiledare kommer att webbsändas.

Hoppas tipsen kan komma till användning och att ni får en lärorik och härlig upplevelse. För mer information om respektive webbinarium och för att ta del av hela programmet besök Almedalsveckans hemsida.

I kaffemaskinen just nu

White Label – Kraftfull, mörk, krämig karaktär med förförande toner av choklad och nötter

Håll dig uppdaterad

Få de senaste nyheterna från oss och PR-världen Klicka här för att prenumerera på Pricksäkert.